Nieuwbouw woningen en villa's

Eigentijds landelijke villa
Modern woonhuis in zink
Moderne villa zweeft in het landschap
Moderne rieten kap
Nieuwbouw woning met riet
Moderne uitstraling voor een klassieke vorm
Twee woningen in het havenkwartier
Carport
Jaren 30 villa
Jaren 20 villa met riet
Eigentijds landhuis

Lopende projecten

075 N Diepenveen - 't Jolink

Maatwerk ontwerpen voor nieuwbouw woningen en villa's

Deze pagina toont een aantal door architectenbureau Tijmen Bos Architecten ontwikkelde ontwerpen voor nieuwbouw woningen en villa’s. Het voor particulieren ontwerpen van woonhuizen en villa’s voor particulieren is onze specialiteit.

Ontwerpen en realiseren van woningen en villa’s

Tussen een wens of idee, en de realisatie van woonhuis ligt een proces. Vanaf de eerste wens, tot het thuiskomen in uw nieuw woning zult u allerlei keuzes maken. Want ontwerpen is kiezen. Bij Tijmen Bos Architecten begrijpen we dat, en begeleiden u in het proces van keuzes maken. Ons bureau heeft allerlei tevreden opdrachtgevers, die met trots en plezier wonen in hun nieuwe woning of villa. Het proces van schetsen en vormgeven gaat niet over één nacht ijs. De eerste stap naar een woning op maat, is een kennismaking. Daarin horen we graag wat uw wensen zijn. Van daaruit ontwikkelen wij een architectonisch concept voor u; maatwerk waarin uw woning of villa de juiste uitstraling heeft en precies op wensen aansluit.

Hoe te beginnen met nieuwbouw plannen?

Een nieuwbouw woning realiseren kan op verschillende manieren. Tijmen Bos Architecten helpt u te bepalen welk soort proces het beste past bij uw wensen en grenzen, en sluit daar op aan. Elk proces begint met het onderzoeken van uw wensen en mogelijkheden. Daarbij gaan we in op diverse vragen:
  • Wat zijn de kosten van een nieuwbouw woning?
  • Wat zijn de kosten van een architect?
  • Hoe groot kan onze woning worden?
  • Welke architectuur stijl en sfeer spreken ons aan?
  • Biedt onze kavel voldoende ruimte om onze wensen te realiseren?
  • Hoe ziet het proces er uit, om van de eerste schets tot de sleutel van onze nieuw woonhuis te komen?
  • En waar moet ik beginnen?
Begrijpelijke en belangrijke vragen. Bel ons of mail ons vrijblijvend zodat we u op weg kunnen helpen.
Ons doel is u goed te adviseren. Het beproefde beginpunt daarvoor is contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Zo een persoonlijke kennismaking is vaak het begin van de ontwikkeling van een nieuwbouw woning of villa in stijl.
We willen u graag goed adviseren. Het is dan ook logisch om contact op te nemen en een 1e gesprek te hebben. Dit is vaak het startpunt om tot een stijlvolle nieuwbouw woning te komen.

Mooie nieuwbouw woning in stijl realiseren

De realisatie van een mooie nieuwbouw woning in stijl begint bij u. Ons ontwerp is de vertaling van úw wensen en behoeften. Deze staan dus centraal in onze aanpak voor het ontwerpen van nieuwbouw woningen. Met onze vele jaren ervaring weten we hoe we af moeten stemmen op de grote lijnen én nuances van uw wensen. De kans is groot dat u al een idee heeft voor een bepaalde vorm of stijl. Misschien over de indeling van de plattegronden. Tijmen Bos Architecten zet – met groot plezier! – haar  kunst én kunde in om sfeer & beeld, functionaliteit & budget vorm te geven in een fraai en gebruiksvriendelijke ontwerp. Wanneer onze ontwerpen en concepten u aanspreken, is er een goede kans dat wij voor een concept en ontwerp op maat kunnen ontwikkelen.

Het verbouwen van woningen en villa’s

Het verbouwen van woonhuizen is een heel ander soort project dan nieuwbouw. Ook heeft Tijmen Bos Architecten veel ervaring mee. Gaat het ontwerp geheel mee in de stijl van de bestaande woning? Of levert een spannend contrast een veelzijdig beeld op, waarin bestaand & nieuw allebei mooi uit de verf komen? Soms kan de uitstraling van het geheel aangepast worden, met relatief kleine ingrepen. (Wat slimme kansen kan bieden voor de verduurzaming van een woning of villa!) Maar ook voor een grondige ingreep, bent u bij ons aan het goede adres.
Ook al verbouwt u “slechts” een deel van uw woonhuis of villa, toch woont u straks het fijnst, wanneer er weer een passend totaalbeeld is gerealiseerd. Als het plaatje klópt! En dat is wat wij voor u ontwerpen!
Heeft u een verbouwingswens? Laten we dan kennismaken en brainstormen! Neem contact op

Kennismaken & brainstormen?