Een persoonlijke brainstormsessie geeft overzicht

Je hebt wensen. Je hebt een kavel of bestaand woonhuis. Je hebt budget. Wat je niet hebt, is overzicht over wat er mogelijk is en hoe je daar gaat komen. Een persoonlijke brainstormsessie geeft dan overzicht. Overzicht over de mogelijkheden en overzicht over hoe je het aan kunt pakken. Samen bekijken we mogelijkheden in het bestemmingsplan en de voorschriften voor welstand. We bespreken de ruimte in het budget en welke partijen daaruit betaald moeten worden. En bovenal, we kijken naar jullie wensen! De hele stapel van praktische, esthetische, financiële bouwkundige en installatietechnische vragen, behoeften, eisen en wensen. Vragen die misschien tegenstrijdig lijken of onverenigbaar, het mag allemaal op tafel komen. Onze ervaring staat ter beschikking om orde in de chaos te brengen. We helpen jullie prioriteiten op een rijtje te zetten en te bepalen hoe de route daarheen eruit zou kunnen zien. Misschien is Tijmen Bos Architecten bij die route betrokken. Maar misschien ook niet. Wat dat betreft is de brainstormsessie vrijblijvend. Waar het ons om gaat, is overzicht. En keer op keer ervaren opdrachtgevers: een persoonlijke brainstormsessie geeft overzicht!

Inzet en voorbereiding

Dat overzicht komt niet uit de lucht vallen. Overzicht komt voort uit inzet en voorbereiding. Zowel van onze kant als van de kant van jou, de opdrachtgever. En als architectenbureau zoeken wij van te voren uit met welke regelgeving we op jouw locatie te maken hebben. Zo krijgen we inzicht in de aanwezige mogelijkheden. Het lukt ons in bijna alle gevallen om ook alvast voor een goede onderlegger van de situatie te zorgen. Het zelfde geldt voor tekeningen van een bestaand woonhuis. Hoe ligt een kavel of woonhuis in de omgeving? Waar zijn de buren? Waar is de ruimte? Waar is het licht in de zomer? En in de winter? Als deze dingen duidelijk zijn, kunnen we veel effectiever tot concrete en reële ideeën komen. Maar ook jij, de opdrachtgever, krijgt van te voren huiswerk. Door middel van gerichte vragen over wensen en behoeften, zorgen we ervoor dat we in het gesprek vlot tot de kern van de zaak kunnen komen.

Verbouwing Concept Woning Aanbouw Combinatie Modern Traditioneel ©Tijmen Bos Architecten

Prioriteiten stellen

Het eerste deel van de brainstormsessie is het doorspreken van alle wensen, grenzen, behoeften en eisen. Daarbij gaan we ook prioriteiten stellen. Met dat overzicht, gaan we in het tweede deel grof schetsend kijken op welke manier we alles ruimtelijk kunnen organiseren. Daarbij gaat het om die onderdelen die voor jou is als opdrachtgever het belangrijkst zijn. Waar komt de woonkamer bijvoorbeeld? Of waar de keuken? Wat voor relatie met de omgeving wil je? Hoe kom je de woning binnen? Wat betekent dat voor de overige functies? Zo ontstaat een soort vlekkenplan. Vervolgens kijken we of er een bouwvorm is waarin we dat vlekkenplan kunnen onderbrengen. Die bouwvorm moet dan passen bij jullie wensen en budget. Maar (bij voorkeur) ook bij de ter plekke geldende regels. Door schetsend de belangrijkste onderdelen in de situatie op elkaar in te laten werken, wordt voor je ogen zichtbaar in welke richting het ontwerpconcept gezocht kan worden.

Is het mogelijk?

Wil jij graag weten: "Is het mogelijk?" De vraag is dan: "is WAT mogelijk? en HOE?" De vrijblijvende brainstormsessie zal je overzicht over een significant deel van het "WAT". Daarnaast helpen we met een stappenplan, zodat je weet "HOE" het mogelijk is. Er is altijd een mogelijkheid dat het stappenplan onderweg wordt aangepast. Dat is prima. Waar het ons in de brainstormsessie om gaat, is om jou genoeg overzicht en helderheid te verschaffen, dat je op weg kunt en durft. En daarmee is de brainstormsessie eigenlijk de eerste stap van een haalbaarheidsonderzoek. Daarin helpen we jou om het "WAT" en "HOE" te onderzoeken. Het is onze ervaring dat opdrachtgevers na zo'n sessie meer overzicht hebben en beter weten hoe ze verder moeten. Kortom : een persoonlijke brainstormsessie geeft overzicht!

Een goed begin

Tussen wens en realisatie ligt een lang proces. Geef jezelf in dat proces een goed begin. Kom samen met ons brainstormen over jullie wensen en dromen. Tijmen Bos Architecten helpt je graag op weg. Na een goede voorbereiding, duiken we samen in de ontwerpopgave en zorgen voor overzicht. Daarmee krijg je een beeld van je mogelijke droomhuis en hoe je dat kunt gaan realiseren. Zoals gezegd, na dit gesprek ben je nergens toe verplicht. Uiteraard zou het voor ons bureau mooi zijn indien de brainstormsessie leidt tot een ontwerpopdracht. Heb je behoefte aan duidelijkheid? Wil je graag een concreet beeld van hoe je woonhuis eruit zou kunnen zien?

Ik wil graag brainstormen!