"Er zijn geen
onbelangrijke details"

Tijmen Bos Architecten uit Deventer is een klein kantoor met een focus op woonhuizen, villa’s en lofts. Meer dan 20 jaar ervaring en expertise staan tot uw diens als opdrachtgever in het ontwerpen van woningen en villa’s. Zowel voor de nieuwbouwprojecten als voor de grotere verbouwing.

Wat we willen is goede en mooie ontwerpen maken waar u als opdrachtgever blij van wordt! Dat is waar we ons als architectenbureau op richten en dat is wat tot tevreden opdrachtgevers leidt.

Van goede architectuur worden we bij Tijmen Bos Architecten - vanzelfsprekend - erg enthousiast. Villa’s, woonhuizen en lofts, verbouwd of nieuw, maar bovenal met karakter en identiteit! Ook de techniek moet goed zijn. Degelijk in bouw, onderhoud en energieverbruik. Nu én in de toekomst. Dat doen we voor nieuwbouw woonhuizen vanaf 600 kuub inhoud, maar ook van 2600 kuub. En verbouwingen met een bouwbudget vanaf €150k.

Tijmen Bos heeft veel ervaring als architect en ontwerper. Hij heeft ontworpen voor veel verschillende soorten projecten, die ook zijn gerealiseerd. Met zijn eigen bureau wil Tijmen dicht bij de klant staan en een helder en vlot proces bieden. Als het gaat om stijl en techniek, werkt hij onafhankelijk, om zo het optimale resultaat voor zijn klanten te behalen.

Als bureau zijn we altijd op zoek naar dat idee, waarin alle onderdelen van een huis als vanzelf lijken samen te vallen. Een harmonie waarin alle onderdelen, oud & nieuw, opvallend & bescheiden, hun eigen plek hebben en allemaal belangrijk zijn voor het geheel. Ons motto luidt dan ook: “Er zijn geen onbelangrijke details.”

Van woonwens tot woongenot!

Als muren, daken en vloeren goed samenkomen, noemen we dat een huis. Maar als sfeer, bruikbaarheid en comfort bij elkaar komen, voelen we ons thuis. Tijmen Bos Architecten stelt zich ten doel om al deze aspecten van uw project goed samen te laten komen. Van wens, tot eerste schets, tot een vergunning. Zo kunt u beschikken over alles wat u nodig heeft voor een voorspoedige bouw, waarbij u de touwtjes in handen houdt en uw project realiseert: maakbaar, duurzaam & betaalbaar!

De ontwikkelingsfase, waarin een wens wordt vertaald tot ontwerp, is een prachtige periode. Dromen, ontdekken, uitknobbelen en puzzelen. Lichtinval, logistiek, duurzaamheid en beeld. Ezo gaat het door. Elk ontwerp is, ongeacht het formaat, een kans om nieuwe mogelijkheden en nieuwe waarde te scheppen. En in elk ontwerp zoekt Tijmen Bos Architecten naar die vorm en uitwerking die past bij de identiteit van de bewoners. Wij helpen u om úw idee te vertalen naar een mooi én functioneel plan, dat uitvoerbaar en betaalbaar is.

Bouwen en verbouwen zijn processen waarbij véél beslissingen moeten worden genomen. Een goed product vraagt om een goed proces. De vertaling van uw wens tot een concreet ontwerp, mét de bijbehorende vergunning, zo soepel en helder mogelijk te maken, dat is onze doelstelling. En dat is waar onze werkwijze op is ingericht.

laten we brainstormen

Werkwijze

Het ontwerpproces om tot een maatwerk woonhuis te komen, begint bij de architect. Daarmee kiest u voor kwaliteit en ervaring in het ontwerp- & bouwvergunningstraject. Hiervoor, én voor onafhankelijk advies, bent u bij Tijmen Bos Architecten aan het goede adres.

Bij sommige projecten zijn we betrokken tot en met de bouwaanvraag. Bij andere tot en met de prijsvorming en (op de achtergrond) tot de oplevering. Wij begeleiden u in het ontwerp- en vergunningsproces. Wanneer nodig schakelen we andere, onafhankelijke, adviseurs in. Onze werkwijze is er opgericht om één belang te dienen; het belang van u als opdrachtgever. 

De ontwikkeling van uw droomwoning gaat in fases. Dit proces van wens tot woonhuis, is ruwweg in drie fases te verdelen;
- De ontwikkeling van het ontwerp door de architect
- De toetsing van uw bouwplannen door de gemeente
- De bouw van uw droomwoning door de aannemer

Tijmen Bos

Van goede architectuur wordt Tijmen erg enthousiast. Huizen, verbouwd of nieuw, maar bovenal met karakter en identiteit! Ook de techniek moet goed zijn. Degelijk in bouw, onderhoud en energieverbruik, nu én in de toekomst.

Tijmen is altijd op zoek naar dat idee waarin alle onderdelen van een huis als vanzelf lijken samen te vallen. Een harmonie waarin alle onderdelen, oud & nieuw, opvallend & bescheiden, hun eigen plek hebben en allemaal belangrijk zijn voor het geheel. Zijn motto luidt dan ook : “Er zijn geen onbelangrijke details.”
Meer dan 20 jaar ervaring wordt met plezier ingezet om uw wensen tot in de details uit te werken!

Tijmen Bos

'Harmonie waarin alle onderdelen hun eigen plek hebben en allemaal belangrijk zijn voor het geheel'

Tijmen Bos

Verbouwing Bungalow Tot Moderne Villa Strak Kader Zwart Wit Hout Lamellen Kader Deventer © Tijmen Bos Architecten

Bij Tijmen Bos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van Tijmen Bos Architecten is maatwerk.