Modern woonhuis in zink
248 01
Enschede

In een nieuwbouwwijk in de omgeving van Enschede is een modern woonhuis in zink gebouwd. De langs gevels van het woonhuis zijn uitgevoerd in antracietkleurig zinken gevelbekleding. Dit contrasteert mooi met bekleding van de voor- en achtergevel, die is uitgevoerd in onderhoudsarme de hout-composiet. Het woonhuis is opgebouwd uit drie zones. De entree en de woonkamer bevinden zich in de centrale zone en hebben een plat dak. De zones links en rechts daarvan hebben hellende daken. Hierop is de zinken bekleding van de langs-gevels doorgezet. Links van de centrale zone bevinden zich de drie slaapkamers en badkamer. De woonkeuken in de rechter zone is open naar de woonkamer toe. De ruimtes onder de hellende daken voelen extra hoog en ruim. En de dakramen en ramen boven het platte dak zorgen voor een royale lichtinval. De slaapkamer zone loopt door voorbij de woonkamer. Hierdoor ontstaat als vanzelf een beschutte plek voor het ruime terras, dat met een grote pui met openslaande deuren is verbonden met de woonkamer.

Moderne variant van een klassieke vorm

Het ontwerp is moderne variant van een klassieke vorm, namelijk van de bungalows uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Die ogen vaak erg plat. Het toepassen van hellende daken aan beide zijden van de centrale leefruimte, zorgt voor een veel dynamischer beeld. Toch straalt het geheel rust uit. Dat komt door de zorgvuldige uitwerking en detaillering. Daardoor komt de opbouw uit verschillende volumes op een subtiele manier uit de verf.
248 07
248 05

Onderhoudsarme duurzame materialen

Bij de materialisering van de gevels en daken van dit moderne woonhuis is ingezet op een afwerking van onderhoudsarme duurzame materialen. Uiteraard zonder ten koste te gaan van de uitstraling. Dit is uitstekend gelukt door zinken- & houtcomposiet gevelbekleding toe te passen, gecombineerd met aluminium kozijnen. Al deze materialen zijn later ook weer grotendeels, of zelfs geheel, herbruikbaar. Dit geldt ook voor de hoofddraagconstructie, die geheel van hout is. Daarmee sluit het ontwerp goed aan bij de groeiende vraag naar circulaire bouwen.

Dampopen constructie

De houten constructie is zeer goed geïsoleerd door middel van cellulose. Dit is een isolatiemateriaal met vochtregulerende eigenschappen. Het resultaat is een damp-open constructie met een ‘ademend’ binnenklimaat. Hierin is de vochtregulering niet afhankelijk van de mechanische ventilatie.

Nieuwbouw villa bouwen

Wilt u zelf ook een nieuwbouw woonhuis of villa realiseren? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen. Dat kan niet alleen in Overijssel maar door heel Nederland!

Bij Tijmen Bos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van Tijmen Bos Architecten is maatwerk.