Levensloopbestendige nieuwbouw
4 Nieuwbouw Woningen Vrijstaand Levensloopbestendig Onderhoudsarm Diepenveen Vogelvlucht ©Tijmen Bos Architecten
Diepenveen

Vrijstaande levensloopbestendige nieuwbouwwoning

Op een voormalig bedrijfsterrein in Diepenveen worden vier vrijstaande levensloopbestendige nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De nieuwbouwwoningen liggen terug van de weg, in een kleine oase van rust. Ze worden omringd door de bestaande vrijstaande woningen die in de loop der jaren om het bedrijf heen waren gegroeid. Hier kun je straks dus wonen in een nieuwe woning, met de bijbehorende duurzaamheid en comfort, maar midden in een sfeervolle bestaande wijk. De vier woningen zijn in januari 2024 in de verkoop gegaan.

Allerlei indelingen mogelijk door de ruime opzet

De buitenkant van de woningen is traditioneel van opzet. Maar aan de binnenzijde zijn er allerlei indelingen mogelijk door de ruime opzet. Zo is er voor de bewoners alle ruimte om de woning in te delen op de manier die bij hen past. Letterlijk.

Op de begane grond kunnen een volwaardige woonkamer en eetkeuken aan de straat- of tuinzijde gesitueerd worden. In de aanbouw passen niet slechts een ruime studeerkamer of extra grote eetkamer, maar ook aan een hoofdslaapkamer mét badkamer. Dit betekent dat bewoners de indeling in de toekomst kunnen aanpassen aan hun wensen en behoeften, in het huis en op de plek waar ze zicht thuis voelen.
Ook op de verdieping zijn er voor de kopers diverse indelingen mogelijk. Een bijzonder element is de grote vrije hoogte van maar liefst 340 cm!

4 Nieuwbouw Woningen Vrijstaand Levensloopbestendig Onderhoudsarm Diepenveen Berging ©Tijmen Bos Architecten
4 Nieuwbouw Woningen Vrijstaand Levensloopbestendig Onderhoudsarm Diepenveen Hoge Verdieping©Tijmen Bos Architecten

Traditioneel & onderhoudsarm & energiezuinig

Bij een traditionele uitstraling denken veel mensen aan onderhoud. Maar bij de materialisering is bewust gekozen voor onderhoudsarme materialen. Ook zijn de zonnepanelen en warmtepomp uit het zicht weggewerkt, zodat het traditionele karakter bewaard blijft. Kortom: lage energielasten, weinig onderhoud, maar veel comfort!

Ontwikkelen van grondgebonden woningen

Bij het ontwikkelen van grondgebonden woningen zoekt Tijmen Bos Architecten naar meerwaarde. In gebruik, beleving, duurzaamheid en betaalbaarheid. Van verkaveling tot onderhoudsarme detaillering, van overleg met de gemeente, tot overleg met de installateur: het optimale resultaat is ons doel! Neem contact met ons op en ontdek wat Tijmen Bos Architecten voor u kan betekenen.

Bij Tijmen Bos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van Tijmen Bos Architecten is maatwerk.