Moderne rieten kap
Nieuwbouw Villa Moderne Rieten Kap Wit Stucwerk Zwarte Hout Schoorsteen ©Tijmen Bos Architecten 1080X1080
Holten

Het beeld van deze woning wordt bepaald door de moderne rieten kap. Het grote dakvlak heeft bijna geen onderbrekingen. Daardoor komt de steile kap maximaal tot zijn recht. Onder de kap is er heel veel ruimte voor een grote living waarin woonkamer en woonkeuken naadloos in elkaar over gaan. Er is ruimte voor vijf volwaardige slaapkamers en twee badkamers. Alle ruimte voor een gezin in alle denkbare fases. Ondanks de overvloed aan ruimte zorgt de moderne rieten kap ervoor dat het ontwerp eenvoudig en helder is.

Licht én geborgenheid

In tegenstelling tot wat u zou denken bij zo een grote dichte rieten kap, is dit geen donkere woning. Alle slaapkamers hebben meerdere ramen. In de master bedroom zijn de ramen, naar twee zijden geplaatst. Hierdoor ontstaat uitzicht naar de tuin, het water en, daaroverheen, het open landschap. Dit was een specifieke wens van de opdrachtgevers. De living is helemaal bijzonder. In de grote leefruimte valt het licht namelijk van maar liefst vier zijden naar binnen! Terwijl de bewoners niet in een glazen kooi wonen. Zo beschikt de woning over veel licht én geborgenheid, in een combinatie die deze woning een uitgesproken en uniek karakter geeft!

Moderne Woning Riet Wit Zwarte Kozijnen Grote Kap Met Accenten Entree Hoge Schoorsteen Knus ©Tijmen Bos Architecten Deventer
Moderne Woning Riet Wit Zwarte Kozijnen Grote Kap Met Accenten Hoge Schoorsteen Knus ©Tijmen Bos Architecten Deventer

Concept op maat

Met basisingrediënten ontwerpt Tijmen Bos Architecten een concept op maat. Riet of een erker zijn bekende architectonische elementen en al vele malen toegepast. Door deze op een nieuwe manier te combineren, hebben wij voor de opdrachtgevers een concept op maat gemaakt. In het ontwikkelen van een concept wordt onder meer rekening gehouden met het programma van eisen, budget, het gewenste beeld en de situatie/oriëntatie van een woning. Hier ziet u voorbeelden van andere op maat gemaakte concepten.

Moderne rieten kap

Ook ruimtes op de verdieping hebben behoefte aan daglicht. Daarvoor kun je natuurlijk dakramen en dakkapellen plaatsen. Maar het gevaar is dat er allerlei openingen en onderbrekingen in de rieten kap komen, waardoor de kap heel makkelijk een gatenkaas wordt. Terwijl de opdrachtgevers het sterke karakter van de steile moderne rieten kap maximaal tot z’n recht wilden laten komen. Door de badkamer in de uitbouw te plaatsen, konden de slaapkamers maximaal profiteren van daglicht via de gevels. Zo blijft het dakvlak intact.  Hierdoor komt de architectonische vorm van de moderne rieten kap helemaal uit de verf.

Van concept naar woning

Deze woning is nu gebouwd en de opdrachtgevers zijn er net in getrokken. Dat is het resultaat van een lang proces, dat begon met een schets, een beeld. Zoals u hier kunt zien, heeft het eerste concept een betrouwbaar en realistisch beeld geschetst. Gaat u graag een bouwproces in met een concept dat u vertrouwen geeft? Neem contact op met Tijmen Bos Architecten en ontdek vrijblijvend welk wij voor u kunnen ontwikkelen.

Bij Tijmen Bos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van Tijmen Bos Architecten is maatwerk.