Nieuwbouw woning met riet
Nieuwbouw Woning Riet Landelijk Wit Metselwerk 2O1 Kap ©Tijmen Bos Architecten 1920X1080
Diepenveen

Deze nieuwbouw woning met riet is recent opgeleverd in de omgeving van Deventer. Wie goed kijkt, ziet dat het om een 2-onder-1-kap woning gaat in landelijke stijl. Tijmen Bos Architecten heeft dit duo vorm gegeven alsof het één grote villa is. Hierdoor wordt het statige karakter van de woningen versterkt.

Nieuwbouw woning met riet- de landelijke stijl

De basis van de nieuwbouw woning bestaat uit wit metselwerk (“gekeimd” zoals dat heet), met een donkere plint. Deze is stijlvol afgewerkt met een natuurstenen dorpel. In de voorgevel is een heel subtiel gemetseld accent aangebracht, voor de beide woonkamers langs, wat de eenheid van het ontwerp benadrukt. Tussen het metselwerk ,en het dak bevindt zich zwarte houten beschieting in horizontale delen. Het ruwe gebeitste hout is een belangrijk ingrediënt van het rustieke karakter van de landelijke stijl.

Wat daar ook aan bijdraagt is het raamhout, dat in alle kozijnen is toegepast. Samen met de roedes versterkt dit de ambachtelijke uitstraling, die doet denken aan de kleine ruitjes van vroeger. Door nu echter alleen horizontale roedes toe te passen, oogt het geheel rustiger en frisser, eigentijdser.

Het geheel wordt ten slotte afgedekt met een grote rieten kap. Grote overstekken, schoorstenen, de grote dakkapel (ook weer gecombineerd), het riet zorgt voor de zachte en knusse uitstraling, waardoor de landelijke stijl de laatste paar jaar zo geliefd is geraakt.

Nieuwbouw Woonhuis Riet Hout Landelijk Wit Twee Onder Een Kap Luxe Ontwerp Open Naar Tuin Licht ©Tijmen Bos Architecten4
Nieuwbouw Woonhuis Riet Hout Landelijk Wit Twee Onder Een Kap Luxe Ontwerp Omgeving ©Tijmen Bos Architecten5
Nieuwbouw Woning Riet Landelijk Wit Metselwerk Luifel Entree 2O1 Kap ©Tijmen Bos Architecten1
Nieuwbouw Woning Riet Landelijk Wit Zwart Hout 2O1 Kap©Tijmen Bos Architecten6
Nieuwbouw Woning Riet Landelijk Wit Metselwerk Roedes 2O1 Kap ©Tijmen Bos Architecten2
Nieuwbouw Woonhuis Riet Hout Landelijk Wit Twee Onder Een Kap Eenheid Uitstraling Tuinontwerp Luxe Ontwerp ©Tijmen Bos Architecten3

Energiezuinig

Hoe traditioneel deze nieuwbouw woning met riet ook lijkt, onder het traditionele uiterlijk schuilt een leefruimte en een techniek die helemaal van nu is. Met op maat ontworpen ruime kamers, makkelijke trappen en meer dan voldoende licht, maken dat deze woning een genot is om in te wonen. Ook de techniek werkt daaraan mee. Vloerverwarming, goede isolatie én ventilatie, verwarming door middel van een warmtepomp, alles is bij de tijd. De combinatie van warmtepomp met vloerverwarming zorgt ervoor dat deze door Bouwbedrijf Vosman uit Raalte gebouwde woning ook geen gasaansluiting behoeft. Daarmee loopt deze nieuwbouwwoning vooruit op de nieuwste overheidsplannen om alle woningen gasvrij te maken.

Waarom een architect?

Daar zijn allerlei redenen voor. Één daarvan is dat u in een vroeg stadium al een duidelijk beeld heeft van wat u uiteindelijk krijgt. Heeft u interesse in uw eigen nieuwbouw woning met riet? Tijmen Bos Architecten helpt u verder. Wij zorgen ervoor dat:

  • Uw wensen vertaald worden naar een realistisch ontwerp op maat
  • Uw ontwerp met de gemeente in een vroeg stadium wordt besproken, zodat de bouwaanvraag straks vlot afgehandeld kan worden
  • Uw woning bij de tijd én toekomstbestendig is

 

Droomt u ook van een nieuwbouw woning met riet? neem dan contact op met Tijmen Bos Architecten voor een vrijblijvende kennismaking. We horen graag van u!

Wat is een brainstormsessie?