Moderne uitstraling voor een klassieke vorm
Modern Woonhuis Hout Strak Klassiek Minimalistisch Vlakke Pan©Tijmen Bos Architecten
Deventer

De herkenbaarheid van dit traditioneel huis in een moderne uitvoering is groot. De typische vorm van een Nederlands huis is tot zijn essentie teruggebracht. En door de moderne detaillering komt de “huizigheid” van het ontwerp maximaal tot uiting.

De gevel en dakvlakken zijn zo zuiver mogelijk uitgewerkt. De verholen dakgoot en de terugliggende kozijnen benadrukken de vorm van de gevels. Deze traditionele vorm kan door elk kind worden getekend: het huis met dak. Tegelijkertijd is het onmiskenbaar een modern ontwerp. Door de gevel in hout uit voeren, is voorkomen dat de vorm te hard wordt. Ook de textuur en uitstraling van de materialen dragen daar aan bij.

 

Ruimte om het huis

Het risico van een strakke vorm is dat een ontwerp zich afsluit van de omgeving. Grappig genoeg zorgt de combinatie van de heldere vorm met de afwerking er hier juist voor, dat de buitenruimte heel erg bij de woning betrokken wordt. Het ontwerp van het huis vraagt er juist heel erg om, dat de ruimte om het huis aansluit op het huis. Tussen binnen en buiten ontstaat zo een hele sterke verbinding.

 

Aandacht voor details

Om een traditioneel huis in een moderne uitvoering neer te zetten, is aandacht voor details heel belangrijk! Daarom is in een vroeg stadium aandacht uitgegaan naar de dakgoot & dakrand, en aan de plaatsing van de kozijnen in de gevel. Daarmee zorgen we ervoor dat de sfeer en het karakter van het schetsontwerp ook daadwerkelijk terugkomen in het gerealiseerde woonhuis.

Modern Woonhuis Bijgebouw In Stijl Hout Strak Klassiek Minimalistisch©Tijmen Bos Architecten
Modern Woonhuis Hout Strak Klassiek Minimalistisch Warm©Tijmen Bos Architecten
Modern Woonhuis Hout Strak Klassiek Minimalistisch Entree©Tijmen Bos Architecten
Modern Woonhuis Oer Vorm Hout Strak Klassiek Minimalistisch©Tijmen Bos Architecten
Modern Woonhuis Loggia Hout Strak Klassiek Minimalistisch©Tijmen Bos Architecten

Schuurwoning is ook een traditioneel huis in een moderne uitvoering

Momenteel is de schuurwoning bijzonder populair. Eigenlijk is een schuurwoning is ook een traditioneel huis in een moderne uitvoering. Door materialisering en detaillering wordt de traditionele vorm zeer herkenbaar neergezet. Dat kan op een wat abstractere manier. Maar ook op vriendelijke en uitnodigende wijze. Het is maar net wat u wenst. De inspiratie van de opdrachtgevers werd gevonden gerealiseerd ontwerp van een andere partij. In goed overleg met de opdrachtgevers en Studio Groen + Schild heeft Tijmen Bos Architecten het ontwerp voor de opdrachtgevers aangepast en op maat gemaakt.

 

Welke mix van traditioneel en modern pas bij u?

Wie nadenkt over een nieuwe woning of villa, denkt na over vorm, karakter en uitstraling. De geschiedenis biedt een grote rijkdom aan vormen en stijlen. En vandaag de dag is de vrijheid om die te combineren met moderne elementen, groter dan ooit. Welke mix van traditioneel en modern pas bij u? Kom er achter door een brainstormsessie met Tijmen Bos Architecten! Wij helpen op weg naar een traditioneel huis in een moderne uitvoering. Uw uitvoering welteverstaan!

Bij TijmenBos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van TijmenBos Architecten is maatwerk.