Moderne woning met riet
Moderne Woning Riet Wit Zwarte Kozijnen Grote Kap Met Accenten Hoge Schoorsteen Knus ©Tijmen Bos Architecten Deventer
-

De architectuur van deze moderne woning met riet combineert modern met klassiek. De asymmetrische rieten kap op de witte basis met donkere accenten zorgt voor een dynamische sfeer. Het huis heeft veel contact met de tuin en de omgeving, zonder een glazen doos te worden.

Architectuur combineert bekende vormen tot een nieuw geheel

Hoewel het geheel een moderne uitstraling heeft, is de basis van klassieke elementen goed herkenbaar. Allereerst de rieten kap. De hoofdkap is asymmetrisch. Maar de accenten links en rechts zijn weer wél symmetrisch. De standaard kozijnen  worden gecombineerd met verticale stijlen. Hierdoor wordat de hoogte van het ontwerp benadrukt en krijgt het ontwerp een verticaliteit die modern is.

Het geheel heeft onmiskenbaar een modern karakter, zonder te streng te worden. De vormen horen bij elkaar, maar zijn op een speelse manier met elkaar verweven. Riet is een dakbedekking bij uitstek die zich leent om over verschillende vormen heen gedrapeerd te worden. En onder de rieten kap vloeit alles samen. De architectuur combineert bekende vormen tot een nieuw geheel.

Moderne Woning Riet Wit Zwarte Kozijnen Grote Kap Met Accenten Entree Hoge Schoorsteen Knus ©Tijmen Bos Architecten Deventer

Moderne woning op maat gemaakt

Het voordeel van het laten vervaardigen van een architectonisch ontwerp door een architect is dat de indeling van de woning is maat gemaakt kan worden voor de opdrachtgever. In het ontwerpproces zoeken we samen naar de plattegronden vormen en materialen die precies dat karakter en comfort bieden dat u zoekt. Modern-van-buiten-maar-knus-van-binnen? Of juist andersom, Klassiek-van-buiten-maar modern-van-binnen? Het is mogelijk!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de architect horen we u uit over jullie wensen en mogelijkheden. Door héél veel vragen te stellen, wordt duidelijk waar u zich wel en waar u zich niet thuis voelt. Tevens bekijken we hoe uw wensen, uw budget en uw kavel – en het daarbij behorende bestemmingsplan & beeldkwaliteitsplan – bij elkaar passen. Zo kunnen we in de meeste gevallen heel vlot een architectonisch beeld schetsen, van de vormen en materialen die uw nieuwe thuis zouden kunnen zijn!

Misschien droomt u ook van een moderne woning met riet. Maar wellicht zoekt u iets heel anders. Hier kunt u ook andere schetsen bekijken van verbouwingen, woningen en villa’s of gerealiseerde verbouwingen en nieuwbouw woningen en villa’s om te zien wat Tijmen Bos Architecten voor u kan betekenen.

Hier vindt u vrije kavels om te bouwen in Deventer. En hier vindt u vrije kavels om te bouwen in Gorssel.