Villa met speelse moderne architectuur
Verbouwing Bungalow Tot Moderne Villa Strak Kader Zwart Wit Hout Lamellen Kader Deventer © Tijmen Bos Architecten1
-

Speelse ingrepen transformeren deze bestaande bungalow tot een nieuw geheel van moderne architectuur.
Een bestaande bungalow in Overijssel verkeerde in slechte staat. Maar de opdrachtgevers zien dat het bestaande ontwerp kwaliteiten heeft die de moeite van het behouden waard zijn. In overleg met Tijmen Bos Architecten uit Deventer wordt gekozen op de heldere plattegrond en architectuur van voort te borduren. Zo vormen bestaand en nieuw een logisch geheel. Hierdoor wordt de kwaliteit van de bestaande architectuur naar een nieuw niveau getild.
De woning is erg open naar de omgeving. Door de overstekken, lamellen en terrassen ontstaan allerlei gradaties tussen binnen en buiten. Hierdoor hebben bewoners buiten een brede keus uit het soort plek waar ze willen vertoeven. Binnen komt het zonlicht op verschillende manieren het huis binnen, waardoor plekken een eigen karakter krijgen.

Verbouwing Moderne Villa Strak Kader Zwart Wit Stucwerk Hout Lamellen Kader Deventer © Tijmen Bos Architecten2

Moderne materialen voor speels geheel

De moderne architectuur  van de villa kent een speelse materialisering. Hout, vezelcementplaten en stucwerk doen licht industrieel aan. Toch wordt het ontwerp wordt niet te streng. maar staat uitnodigend in de omgeving. Dat het een riante woning betreft valt niet heel erg op, omdat er een ensemble van verschillen volumes is gemaakt. Elk volume heeft een eigen uitwerking, wat tot een levendige en milde moderne architectuur leidt.
De uitgebreide verbouwing is aangegrepen om de de bestaande bungalow te verduurzamen. De isolatie van vloer, gevel en dak is opgeschroefd tot nieuwbouw waarden. Ook de verwarming en ventilatie zijn helemaal bij de tijd, zonder het beeld aan te tasten.
De eenvoudige bestaande bungalow is door Tijmen Bos getransformeerd tot een moderne villa met haar eigen markante identiteit. Neem vrijblijvend contact op met Tijmen Bos Architecten voor een gesprek over de identiteit van uw woonhuis of villa!