Loft in piepklein historisch pand
Moderne Loft In Historisch Pand Trap Staal Glas Industrieel Stucwerk Baksteen Contrast Hout ©Tijmenbos Architecten
Deventer

Met een voetafdruk van nog geen 4 bij 7½ meter, is dit historische pand gerust ‘klein’ te noemen. Hoe zorg je er als architect dan voor ervoor, dat gangen, trappen, wc’s en badkamers de weinige ruimte die er is, volkomen opknippen? Door alle zoveel mogelijk elementen als mooie objecten IN de ruimte te plaatsen. Daarmee krijgt de ruimte om die elementen heen de aandacht (en letterlijk de ruimte), en word een piepklein historisch pand omgetoverd tot grootse loft.

Loft: elementen in de ruimte

Per onderdeel is gekeken naar de plaats in de ruimte. De industriële trap contrasteert fantastisch met de eeuwenoude bakstenen muur erachter. En de glazen balustrade houdt de plattegrond open.

Door voor een keukeneiland te kiezen blijft meer wand zichtbaar. Ook loopt de ruimte nu niet dood, wat ruimer aanvoelt. Dit wordt versterkt door de oorspronkelijke houten balken, die de hele ruimte overspannen. Hiervoor zijn de antieke balken opgeschuurd en herplaatst.

Het pand heeft slechts ramen in de voorgevel. De inrichting moest dus zo worden getekend, dat er zoveel mogelijk licht, zo diep mogelijk het pand in valt. Op de begane grond is de plattegrond aan de voorgevel daarom helemaal open. Maar wat te doen met de (verplichte) meterkast en de (toch wel handig om te hebben) garderobe. In plaats van deze in te bouwen met muren, die de ruimte opdelen, zijn deze vormgegeven als kast. Deze kast staat daarmee als klein object in de grotere ruimte.

Op de bovenste verdieping is extra daglicht gerealiseerd, door middel van grote dakramen. En om het daglicht optimaal te benutten, is de vloer plaatselijk gemaakt van beloopbaar glas.
Moderne Loft In Historisch Pand Kookeiland Trap Staal Glas Industrieel ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Trap Staal Glas Industrieel Contrast Hout ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Trap Staal Glas Industrieel Kachel Scandinavian Hout ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Dak Licht Vloer Glas 02 ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Licht Vloer Glas Trap Staal Glas Industrieel Contrast Hout 01 ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Dak Licht Vloer Glas 01 ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Klassiek Kozijn Dubbel Glas Gevel Restauratie ©Tijmenbos Architecten
Moderne Loft In Historisch Pand Design Meterkast ©Tijmenbos Architecten

Industrieel & Scandinavisch : mild modern

Bij de inrichting heeft de opdrachtgever gekozen voor een mix van een industriële- en een Scandinavische stijl. Dat zorgt voor een prachtige balans tussen koude en warme materialen en kleuren. Het resultaat is een milde moderne sfeer in een heel oud huis.

Bent op zoek naar manieren om een bestaand pand radicaal te transformeren? Of droomt u van een loft? Neem dan vrijblijvend contact op met TijmenBos Architecten via ons contactformulier. We bellen u dan en maken vrijblijvend een afspraak om uw wensen te bespreken! Wie weet hebben we samen straks ook een piepklein historisch pand omgetoverd tot grootse loft!

Foto's door www.qubicfoto.com

Bij TijmenBos Architecten vinden wij het belangrijk om onze opdrachtgevers te leren kennen. Het overtreffen van verwachtingen begint immers bij het begrijpen van de wensen en het doel van het project. Dit vormt het vertrekpunt van al onze projecten. Elk ontwerp van TijmenBos Architecten is maatwerk.