Kantoor loft in fabriek
Kantoor Loft Fabriek
Deventer, Havenkwartier

De voormalige Kofferfabriek in het Deventer Havenkwartier is herontwikkeld tot een aantal woon-/werkunits die casco zijn opgeleverd. In dat casco wenste de opdrachtgever in zijn unit een loft-kantoor in industriële design stijl te realiseren.
De opdrachtgever wilde in zijn unit een loft-kantoor realiseren waarin een industriële stijl gecombineerd werd met design elementen en had daar zelf een berg ideeën over, voor wat betreft vormen, materialen en techniek. Samen met de betrokken opdrachtgever en de al even betrokken aannemer werden elk detail en elke materiaalkeuze doorgesproken en ontworpen in lange enthousiaste sessies.
Het belangrijkste uitgangspunt was dat de ruimte één continu geheel moest blijven. Daarom is bijzondere aandacht gegeven aan de detaillering, daar waar de ruimte ‘de hoek omgaat’ of ‘de verdieping opgaat’. Zo zijn er bij de houten bekleding van het utility-blok op de hoeken géén kopse kanten te zien. En de ophanging van de trap vormt één geheel met de balustrade op de verdieping. Deze en andere – op zich bescheiden onderdelen – zorgen ervoor dat de ruimte heel soepel ‘stroomt. ‘Het resultaat is dat de kantoorruimte tegelijkertijd heel dynamisch én rustig aanvoelt.
Door de zeer nauwkeurige uitvoering is in de voormalige fabriek een klein gesamtkünstwerk ontstaan, dat de begrippen ‘industrieel’ en ‘warm’ op een nieuwe en unieke manier aan elkaar koppelt.
Op termijn kan het loft-kantoor, door toevoeging van een badkamer -waar al rekening mee is gehouden- op eenvoudige wijze als loft-woning gebruikt worden.
Spreekt de mix van industrieel en warm u ook aan? Of droomt u ook van een loft? Tijmen Bos Architecten onderzoekt graag de mogelijkheden voor u!
Dit project is uitgevoerd door Aannemersbedrijf Harleman .


 

Ontwerp Modern Kantoor Loft Gerenoveerde Fabriekshal Deventer Industrieel Design Warme Uitstraling Materiaal Hout Staal Mooie Detail