Rieten dak op een moderne landelijke villa
Moderne Landelijke Villa Riet Grote Ramen Licht Vriendelijk Schetsontwerp Veluwe Tijmen Bos Architecten
Achterhoek

Het rieten dak op een moderne landelijke villa straalt rust én dynamiek uit. De diverse kappen zorgen ervoor dat allerlei moderne elementen toch een geheel vormen. Grote raampartijen op de hoek en zwarte houten rechthoekige accenten contrasteren sterk met de basis van de witte gevel met donker trasraam. De plint en de aanbouwen zijn bedacht in een warme donkere baksteen, waardoor de zwarte accenten extra sterk benadrukt worden, zonder het geheel te somber te maken. De ruime woonkeuken en living sluiten aan op het moderne karakter. Deze ruimtes zijn ruim en licht, met in alle richtingen grote openingen naar buiten. Dit alles op een zodanige manier, dat ook het vriendelijke landelijke karakter behouden blijft.

Prettig bewegen

De verkeersruimtes hebben een iets klassiekere opzet. Bij de entree komt men binnen in een riante vide met veel licht. Vervolgens wordt vanuit deze hal de rest van de villa op een heldere manier ontsloten. Verdieping, begane grond en souterrain (met wellness) vormen een logisch en goed bereikbaar geheel. Door de verkeersruimtes nét iets ruimer op te zetten, ontstaat een harmonisch beeld met een een rustig karakter. Zelfs het eenvoudig zich verplaatsen door de villa wordt zo een prettige beleving.

Het praktische programma en het leef-programma zijn op een natuurlijke manier uit elkaar gehaald. Rommel en lawaai in de leefruimtes worden zo als vanzelf tot een minimum beperkt. Het vriendelijke karakter van de landelijke stijl wordt zo op hele functionele manier in het interieur voelbaar.

Modern – landelijk : en/of?

Het ontwerp van het rieten dak op een moderne landelijke villa is door ons ontwikkeld in reactie op een vraag van een opdrachtgever. Tijmen Bos Architecten is erop uit om te luisteren. Te luisteren naar die wens. Maar ook naar de functionele behoeften. En naar de mogelijkheden van de locatie en het bestemmingsplan. In het samenspel van al die krachten, zoeken we naar het concept dat aan al die delen recht doet. Met onze ervaring weten wij hoe we de juiste balans kunnen vinden. “Modern” OF “landelijk”, wordt dan “modern” EN “landelijk”.

Uitgesproken én vriendelijk

Met de juiste vormen en stijlelementen ontwierpen wij voor deze opdrachtgever een villa met een uitgesproken én vriendelijk karakter. Denkt u na over het bouwen van een woning of villa? En zoekt u naar ontwerp met een karakter dat én uitgesproken, én vriendelijk is? Wij helpen u met het vormgeven van dat karakter. En geven dat vorm tot een ontwerp dat bij u past. Neem contact op met Tijmen Bos Architecten voor een vrijblijvend gesprek over karakter uw woning moet hebben!