Moderne villa
Woonhuis Modern Klassiek Stucwerk Zwart Hout Kader Vlakke Pan ©Tijmen Bos Architecten
Achterhoek

Moderne villa” is niets anders dan een duur woord voor “huis”. Wat maakt voor jou een “huis” tot “thuis”? Vind jij dit ontwerp ‘mild modern’, of toch te strak?

Elke stijl heeft zijn vormen en materialen. In een goed ontwerp staan deze in dienst van het karakter van het huis. Bij een moderne villa is het soms verleidelijk de vorm heel erg abstract te maken. Dat is momenteel heel erg populair. Maar het risico is dat je dan uitkomt op wat ik een ‘suikerklontje’ noem. Daarom heb ik de term ‘mild modern’ bedacht. Ik wil graag moderne ontwerpen maken. Maar met een mild karakter.

Dan fluistert het ontwerp van binnen, licht, ruimte of geborgenheid. “Welkom! Make yourself at home!”

Woonhuis Modern Klassiek Stucwerk Zwart Hout Kader Grote Ramen Uitzicht ©Tijmen Bos Architecten
Moderne Villa Stuc Wit Kader Zwart Hout Glas Baksteen Petersen©Tijmen Bos Architecten

Modern, maar niet te strak

In de leefruimtes zorgen hoge ramen voor veel licht. Dat was een uitgesproken wens van de opdrachtgevers. Belangrijk daarbij was echter, dat ze níet in een vissenkom wilden wonen. Dat is gelukt door op heel veel plaatsen niet te grote ramen te plaatsen.

Wilt u ook nieuwbouwen en bent u op zoek naar een architect die na een 1e gesprek aanvoelt hoe de woning van uw wensen er uit kan zien?  Zet dan de 1e stap en neem contact op met ons architectenbureau!

In een eerste brainstormsessie bespreken we uw wensen uitgebreid. Dat leidt tot een PvE. Door goed te luisteren, kunnen we u een beeld geven van hoe we in het ontwerp uw wensen kunnen balanceren.  Bijvoorbeeld modern en/of landelijk. Door de juiste balans te vinden, is de eerste stap gezet naar een huis waarin u zich thuis kunt voelen, uw eigen eigentijds landelijke villa!