Modern landelijke villa met modern bijgebouw
Modern Landelijke Villa Met Bijgebouw Nieuwbouw Wit Stucwerk Zwart Hout Eikenhout Accenten ©Tijmen Bos Architecten
-

Deze modern landelijke villa en het moderne bijgebouw passen op een verrassende manier bij elkaar. De vormen van de villa contrasteren met de vormen van het bijgebouw. Maar de materialen zorgen voor een natuurlijke connectie tussen beide gebouwen. Het basismateriaal waarin beide gebouwen zijn uitgewerkt is wit stucwerk. Bij de villa rust het stucwerk op een donkere gemetselde plint. Dit versterkt het landelijke karakter van het ontwerp. Zwarte kozijnen en houten beschieting zorgen voor een dynamische invulling van de gevels. Witte en zwarte vlakken kunnen een heel hard contract geven. Daarom zijn er eikenhouten accenten in alle gevels zijn aangebracht. Niet alleen van de woning, maar ook van het bijgebouw. De kleur van het hout zorgt voor een warm accent in het ontwerp.

Verschillende relaties tussen binnen en buiten

Daarnaast geldt voor zowel de villa als het bijgebouw, dat de relatie van binnen met buiten de kern vormt van het ontwerp. In de villa zijn alle belangrijke ruimtes direct met buiten verbonden. Hetzelfde geldt voor het bijgebouw, waar een kantoor in komt. Wat het geheel erg dynamisch maakt, is dat al deze ruimtes verschillende relaties tussen binnen en buiten hebben. De woonkamer staat via een kleine veranda in verbinding met de tuin. De eetkamer via directe openslaande deuren. De master bedroom op de verdieping heeft een groot uitzicht over de tuin heen naar het omliggende landschap. Het kantoor grenst weer naast een ruime veranda, vanwaar men ook van het open landschap kan genieten. Deze  variatie in overgangen zorgt voor een afwisselende beleving van binnen en buiten, van villa en tuin en landschap.

Veel licht, toch geen aquarium

Ruimte raamopeningen zorgen voor veel licht in de leefruimtes. Dat was een uitgesproken wens van de opdrachtgevers. Belangrijk daarbij was echter wel dat ze níet in een aquarium wilden wonen. Door de vorm van de villa te combineren met strategisch geplaatste raamopeningen is dat goed gelukt.

Tijmen Bos Architecten balanceert uw wensen

Neem gerust contact op voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek met Tijmen Bos Architecten, bespreken we uw wensen uitgebreid. Dat leidt tot een PvE. Door goed te luisteren, kunnen we u een beeld geven van hoe we in het ontwerp uw wensen kunnen balanceren.  Bijvoorbeeld modern en/of landelijk. Door de juiste balans te vinden, is de eerste stap gezet naar een huis waarin u zich thuis kunt voelen, uw eigen modern landelijke villa!